אודות העמותה לקידום מעמד החייל הדרוזי
העמותה נוסדה בשנת 2009 ע"י קופטאן חלבי העומד בראשה, מתוך הכרה בצורך ההכרחי הקיים בשטח להעצים צעירים מהקהילה הדרוזית, ופרט לחיילים, לחיילים משוחררים ואנשי מילואים בני העדה הדרוזית .במסגרת זו היא מסייעת להם להתמודד עם כל האתגרים הניצבים בפניהם: השתלבות בחברה הישראלית, מימון השכלה גבוהה וכניסה לשוק העבודה. כל זאת כתודה לאור תרומתם הניכרת במערך ההגנה של מדינת ישראל.
העמותה למען קידום מעמד החייל הדרוזי מייצגת את ישראל בהסברה בעולם לצד אישי ציבור בכירים, ובראשם שר הביטחון לשעבר משה ארנס, השר לשעבר שמעון שטרית, מנכ״ל בנק ישראלי יו״ר פורום מנכ״לי ההייטק ועוד. החל משנת 2017, נבחרה העמותה לייצג את ישראל בעולם נגד ה-BDS במסגרת פרויקט 'הרשת הכחולה.'
רקע להקמת מרכז החדשנות
- מדינת ישראל ובפרט התעשייה הטכנולוגית הישראלית, הגיעה בשנים האחרונות להישגים יוצאי דופן בקנה מידה עולמי, שהציבו את ישראל בחזית החדשנות הטכנולוגית העולמית . ענף היי-טק הפך לכוח המניע העיקרי של הצמיחה הכלכלית בישראל.
- יחסי מדינת ישראל עם אזרחיה הדרוזיים מהווים תופעה ייחודית במזרח התיכון. האוכלוסייה הדרוזית בישראל בסוף שנת 2017 מנתה כ-141 אלף נפש ,1.6% מסך כל האוכלוסייה בישראל ו-7.7% מהאוכלוסייה הערבית במדינה. תרומתה של העדה הדרוזית לביטחון המדינה זכתה לא אחת לכינוי 'ברית הדמים' , אך הגיעה העת שסיסמה זו תשתנה בתודעת הציבור הישראלי תכונה ברית זו כ-'ברית החיים.' ברית החיים מהותה לא רק בתרומתה של העדה הדרוזית לביטחון המדינה ולהפך, אלא בבחירה השלמה שנעשתה על ידי העדה הדרוזית, ערב קום המדינה להיות אזרחים ושותפים מלאים הן בחובות והן בזכויות הכרוכות בכך .
- שיעור הערבים המועסקים בהיי-טק עומד על 5.7%ושיעור הערבים המועסקים במו"פ עומד רק על 2%.
- שיעורים אלה נמוכים משמעותית משיעורם של מגזרי המיעוטים באוכלוסייה שהינו 21% אך הם מייצגים עלייה מ-2008 בה עמדו שיעורים אלה על 4.9% ו -0.5% נתונים יבשים אלו נובעים מנקודת פתיחה נמוכה יותר של הצעיר ערבי) מבחינה סוציואקונומית, השכלה וכו'( בהשוואה לעמיתו היהודי ולאופן השלכתו להיצע הנמוך בשוק של כוח אדם המתאים לתחום.
- המטרה העיקרית של העמותה לקידום מעמד החייל הדרוזי בפעילותה הנמרצת לקידום יוזמת מרכז החדשנות הטכנולוגי בעוספיא הינה לתמוך במגמה הקיימת וליצור מסה קריטית של שינוי בתחום הייטק תוך עידוד השתלבותם של צעירים דרוזים לתחום לימודים ותעסוקה זה והנגשתו באופן מיטבי עבורם .
- הקמת מרכז החדשנות הטכנולוגי להעצמת החייל הדרוזי ומטרותיו משקף בהלימה את המשימות הלאומיות ששמה לעצמה מדינת ישראל בכל הנוגע לקידום וצמצום פערים כלכליים וחברתיים בין אוכלוסיית המיעוטים ובין כלל האוכלוסייה ובפרט בתחום הייטק, הנגשת ההשכלה הגבוהה והשתלבות בתעשייה בתחום זה )ראו החלטת ממשלה 922
צוות היגוי
- מנכ"ל המרכז, רן בר (לשעבר מנכ"ל משרד המדע והטכנולוגיה)
- בועז גולני, מנכ"ל הטכניון לשעבר
- מיכל בנדר-זאבי, יועצת אסטרטגית עסקית
- גרשון כהן, יועץ חינוך טכנולוגי (בכיר במשרד החינוך לשעבר).
רוצה לתרום לעמותה?
השאר פרטים ונחזור אליך בהקדם: